training-go-ov1

De GoOV app

De GoOV app is een app op je smartphone voor iedereen die moeite heeft met zelfstandig reizen, zoals mensen met een beperking, hersenletsel, psychiatrische aandoening, of senioren.

 

GoOV helpt je zelfstandig, veilig en daardoor met vertrouwen te reizen met het OV/openbaar vervoer. De bestemming kun je alleen of samen met je ouders/ begeleiders invoeren.

 

GoOV is eenvoudig te gebruiken en begeleidt je van deur tot deur tijdens de looproutes, bij bushaltes en op stations. Met altijd actuele ov-informatie geeft GoOV aan hoe laat de bus of trein komt, waar en wanneer er moet worden overgestapt en bij welke halte of station er moet worden uitgestapt.

 

Als je tijdens een reis niet meer weet wat je moet doen, kun je met de hulpknop onze Hulplijn bellen die je weer verder op weg helpt.

telefoon, 72dpi

De Buzz Buddy

De Buzz Buddy is een apparaatje dat via gps ziet als je als reiziger afwijkt van de geplande route. Je begeleider/ouder of de Hulplijn, kan je online en op het tijdstip van reizen in een beveiligde website volgen. Als je hulp nodig hebt kun je telefonisch worden ondersteund, of zelf hulp oproepen met de Buzz Buddy.

sos1, 72 dpi
sos2, 72dpikopie

De meekijk app

Voor ouders en begeleiders is het mogelijk om de meekijk app voor de GoOV app te downloaden. Hiermee kun jij als ouder/ begeleider volgen hoe de reis van de reiziger verloopt.

mee kijk app1
mee kijk app2

De GoOV training

De starttraining wordt gegeven in een kleine groep van ongeveer 5 reizigers met je eigen begeleider/ouder.

Je leert stap voor stap hoe de app werkt en wat je kan doen als je tijdens de reis even niet meer weet hoe je verder moet.

 

Na de uitleg krijg je het toestel met app, of wordt de app op je eigen toestel gezet en gaan we daarmee een deel van een reis maken als oefening.
In de acht weken na de training maak je samen met je begeleider een aantal oefenreizen naar de meest voorkomende reisbestemmingen. Dit doe je dan op dezelfde tijden als je de reis die je straks ook zal maken.

 

Dit doe je tot je begeleiders aangeven dat je de reis zelfstandig mag maken.
Na deze periode is er een terugkomtraining waarin je vertelt hoe het is gegaan, het zelfstandig reizen wordt besproken en ook hoe de begeleiders jou hebben kunnen volgen op het portaal. Tot slot bespreken we hoe jij verder gaat met reizen en welke onderdelen van GoOV je blijft gebruiken.

Mijn GoOV:

In MIJN GoOV kun je zowel de GoOV app als de meekijkapp downloaden.

Binnen MIJN GoOV kun je samen met je begeleider/ouder bestemmingen, reisvoorkeuren en contacten in de app zetten. Ook kan de locatie waar je bent en het verloop van je reis worden bekeken.

 

Voor de Buzz Buddy kun je vaste trajecten in MIJN GoOV instellen. Het vaste traject bepaal je samen met je ouder of begeleider en betekent bijvoorbeeld dat alleen de route naar en van school ingesteld staat.

Zonder telefoon kun je zelfstandig reizen op vaste trajecten.

De hulplijn:

De hulplijn helpt je als je hulp nodig hebt, bijvoorbeeld als je niet weet waar je bent, of in paniek raakt. Je kunt zelf bellen met de hulpknop in je app. Je kunt ook gebeld worden, als de Hulplijn ziet dat je reis niet loopt zoals je die hebt gepland. Als jullie er samen niet uitkomen, dan regelt de Hulplijn een taxi die je op de juiste plek brengt.

Klantenservice:

De klantenservice helpt je met elke vraag die je hebt over GoOV, die gaan over de mogelijkheden voor jezelf. De hulplijn is specifiek als je onderweg bent.