training-go-ov-019
Hoe helpen we jou op reis?

Als we jou gaan leren om met de GoOV of de Buzz Buddy te gaan reizen, willen we je eerst beter leren kennen.

Nadat je je telefonisch of via ons contactformulier hebt aangemeld, sturen we je een intakeformulier toe. Deze vul je volledig in en stuur je naar ons terug.

 

Dit formulier geeft de trainers een goed beeld van jou en kunnen jou dan zo goed mogelijk de app leren te gebruiken.De training krijg je voordat je op pad gaat met je app. Samen met je ouder of begeleider doe je mee aan de training.

De GoOV Training:

De starttraining wordt gegeven in een kleine groep van ongeveer 5 reizigers met je eigen begeleider/ouder.

Je leert stap voor stap hoe de app werkt en wat je kan doen als je tijdens de reis even niet meer weet hoe je verder moet.

Na de uitleg krijg je het toestel met app, of wordt de app op je eigen toestel gezet en gaan we daarmee een deel van een reis maken als oefening.

In de acht weken na de training maak je samen met je begeleider een aantal oefenreizen naar de meest voorkomende reisbestemmingen. Dit doe je dan op dezelfde tijden als je de reis die je straks ook zal maken.

Dit doe je tot je begeleiders aangeven dat je de reis zelfstandig mag maken.

Na deze periode is er een terugkom training waarin je vertelt hoe het is gegaan, het zelfstandig reizen wordt besproken en ook hoe de begeleiders jou hebben kunnen volgen op het portaal. Tot slot bespreken we hoe jij verder gaat met reizen en welke onderdelen van GoOV je blijft gebruiken.

Hoe word je begeleid door de app?

GoOV is de dynamische reisbegeleiding voor het OV in Nederland, die ziet waar jij bent, waar je naar toe moet reizen en hoe dit zo goed mogelijk met het OV kan. Daarna begeleidt de app jou van de deur waar je uitgaat