Nu ook met GoOV in België reizen

GoOV neemt je mee!

Weet je dat er 140.000 mensen met een beperking noodgedwongen gebruik maken van collectief vervoer?

In de praktijk is het voor hen moeilijk om alleen te reizen, de trein heeft vertraging, hij komt op een ander perron aan, de bus komt later. Reden genoeg voor stress en te kiezen voor andere vormen van vervoer.

Niemand wil dat, het is heel belangrijk voor ieder mens om zo zelfstandig mogelijk te zijn.

GoOV is een sociale onderneming uit Nederland die, samen met We Connect Data, een Start-up uit Gent, een bijzondere app gaat introduceren. De app, ontwikkeld voor mensen met een beperking, helpt hen zo zelfstandig mogelijk te reizen. Hij werkt als een soort tomtom in het openbaar vervoer, die je vertelt wat je moet gaan doen, ook als reisinformatie wijzigt. De GoOV app maakt gebruik van open data van De Lijn en de NMBS.

Kortom: Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, voor iedereen die zelfstandig op pad wil.

De Open Data Wedstrijd 2016, georganiseerd door de Vlaamse minister Homans, wil het ontwikkelen van applicaties aan de hand van Vlaamse open data promoten. De samenwerking tussen GoOV en We Connect Data kon de jury bekoren en heeft de prijs gewonnen voor het beste professionele initiatief, waardoor ze gezamenlijk de app en alle bijbehorende diensten op de Belgische markt kunnen gaan lanceren.

GoOV en We Connect Data hebben de ambitie om mensen met een auditieve of visuele beperking en een taalontwikkelingsstoornis ook op weg te helpen.

Voor meer informatie kun je kijken op http://weconnectdata.com/portfolio/goov/  of kijk eens op onze facebookpagina 

 

Open Data Wedstrijd 2016